Sugar Cup

RF6 2

VAD ÄR SUGAR CUP?

Träningsserien Sugar Cup har blivit en riktig plantskola för fälttävlansryttare. Det är nu tio år sedan träningsserien Sugar Cup såg dagens ljus. Syftet med cupen är att lära unga ryttare att rida terräng och fälttävlan med säker stil, och den har under de här tio åren växt från en ganska liten serie till att idag ha över tusen starter per år och uppemot sex- till åtta tusen träningstillfällen i hela Sverige.

UPPLÄGG
Grundomgångarna i Sugar Cup är ingen tävling utan det är en träningscup för att uppmuntra barn och ungdomar att rida säker terräng för en auktoriserad tränare. Det är bara själva terrängmomentet som rids, och det med en inverkansbedömning. Innan uppridingen tränar ekipagen i lugn och ro och får hoppa flera typhinder som senare kommer att ingå i uppridningen, samt prata om säker ridning. Alla ekipage som kan hoppa 60 centimeter och kan kontrollera sin ponny i alla gångarter och på öppna ytor är välkomna.

Riksfinalen för Sugar Cup 2022 är nu genomförd och Östergötland hade 4 ekipage med i finalen som alla gjorde fina prestationer.

  • Molly Edlund-Birgersson
  • Elin Wång
  • Nanna Hafström
  • Ronja Sundén Joge

Stort Grattis!

 

 

Sugar Cup sponsras av Nordic Sugar/Betfor och Agria.