Skip to main content

VÄLKOMMEN TILL SUGAR CUP PÅ SÖDERÖ TERRÄNGBANA

Kommande grundomgång 2024

Lördag 18:e maj med början kl.12:00.                                  

Anmälan & avgift

  • Anmälan/frågor till Maria Beck-Friis Tomé Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. alt. 0708-38 03 46.
  • Betalning via Swish 123 21 65 306, Söderö Gård. Avgiften är 600 kr/grundomgång. Rosett och goody bag till alla ryttare.
  • Tränare: Anna Hassö, B-tränare i fälttävlan. 

Utrustning

  • Godkänd säkerhetsväst för terrängridning samt godkänd hjälm. Ridstövlar eller skor med klack och shortchaps.
  • Söderö terrängbana är en kuperad gräsbana och skodda hästar behöver broddas. Det går bra med vanlig vinterbrodd.
  • Mer info skickas ut efter att anmälan har kommit in.

VAD ÄR SUGAR CUP?

Träningsserien Sugar Cup har blivit en riktig plantskola för fälttävlansryttare. Det är över tio år sedan träningsserien Sugar Cup såg dagens ljus. Syftet med cupen är att lära unga ryttare att rida terräng med säker stil, och den har under de här tio åren växt från en ganska liten serie till att idag ha över tusen starter per år i hela Sverige.

UPPLÄGG
Sugar Cup är indelat i flera omgångar:

  • Lokala grundomgångar
  • Regionfinal
  • Riksfinal

Grundomgångarna i Sugar Cup är en träningscup för att introducera och uppmuntra barn och ungdomar att rida säker terräng för en auktoriserad tränare. Träningen börjar med att ekipagen i lugn och ro och får hoppa flera typhinder som senare kommer att ingå i uppridningen/terrängbanan. Ett viktigt moment i grundomgångarna är samtalet kring vad säkert ridning i terrängen innebär. Detta går tränaren igenom tillsammans med ryttarna under träningspasset. Därefter rider varje ryttare på egen hand en bana på ca 10 terränghinder och får därefter ett utlåtande/inverkansbedömning av tränaren. I Sugar Cup tränar vi endast på terrängmomentet. Alla ekipage som kan hoppa 60 centimeter och kan kontrollera sin ponny i alla gångarter på öppna ytor är välkomna att delta.

Ekipage som rider 2 grundomgångar eller fler hos valfri arrangör är direktkvalade till regionfinalen som kommer att arrangeras under sommarlovet. I år anordnas det inte någon regionfinal i Östergötland men det går utmärkt att delta i regionfinaler utanför våra länsgränser t.ex. i Småland/Aneby. Från regionfinalen kvalificerar sig ryttare med högst inverkanspoäng vidare till Riksfinalen. Mer information samt datum/arrangörer av regionfinaler och riksfinal ska finnas hos huvudarrangören av Sugar Cup: https://flyingehus.com/sugar-cup/

Länk till TDB: https://tdb.ridsport.se/meetings/69481

Varmt välkomna till Sugar Cup önskar vi på Söderö Terrängbana!

Sugar Cup sponsras av Nordic Sugar/Betfor och Agria.