Skip to main content
  • Att jaga hos oss på Söderö innebär valmöjlighet mellan olika jaktformer.

Drevjakt, pyrschjakt och vakjakt

Jakten ligger oss på Söderö mycket varmt om hjärtat.

För oss är hög kvalitet och ett väl genomtänkt förhållningssätt mot djur och natur lika viktiga som ett säkert genomförande. Vi som jobbar här på Söderö gör allt vi kan för att du som väljer att jaga hos oss ska få en optimal helhetsupplevelse.

Att jaga hos oss på Söderö innebär valmöjlighet mellan olika jaktformer. På markerna finns fina stammar av dovhjort, vildsvin och älg och vi erbjuder drevjakt med hundar, pyrschjakt och vakjakt på vildsvin. All jakt på Söderö bedrivs enligt svensk jakttidtabell. Antalet jakttillfällen vi erbjuder grundar sig på aktuell avskjutningsplan och säsongsavskjutning. Oavsett när du vill jaga - och vilken form av jakt du än väljer - vågar vi lova dig en fantastisk naturupplevelse.

Allt för en lyckad drevjakt

Vårt jakterbjudande riktar sig till grupper mellan 15 och 20 jägare. Hundar och hundförare är den viktigaste grundstenen för en lyckad drevjakt. Hundarna ska vara väl förberedda för jobbet och ekipaget koordineras under jakten av drevledaren.

Våra utställare hjälper dig som jaktgäst att snabbt och enkelt hitta rätt till ditt pass och ge de säkerhetsföreskrifter som behövs. Drevledare och jaktledare arbetar tätt tillsammans. En eftersökspatrull finns alltid tillgänglig för att snabbt ta hand om eventuellt skadad vilt och en slaktpatrull tar hand om djuren direkt efter varje såt för att säkerställa att köttet hanteras på allra bästa sätt.

Pyrschjakt och vakjakt

Tillhör du ett mindre jaktsällskap om 4 - 6 personer, erbjuder vi också jakt på dovvilt och vildsvin genom pyrsch- eller vakjakt. Pyrschjakt erbjuds under hela säsongen från oktober till februari och möjligheten till vakjakt på vildsvin finns under stora delar av året. Möjlighet finns att bo i vår trevliga, bekväma villa ”Rummet”. Villan rymmer sex personer och har ett utmärkt läge i hjärtat av markerna.

Vill du veta mer om jakt eller vistelse hos oss på Söderö är du välkommen att höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.