Jakt - Pyrschjakt och drevjakt på Söderö Gård, Linköping Åtvidaberg Östergötland

Hundkurser på Söderö

På Söderö Gård erbjuder vi hundkurser och träningar i våra vackra omgivningar. Vi har tre inhägnade områden där det finns möjlighet att träna hunden på ett lugnt och säkert sätt. För mer avancerade ekipage har vi ett fantastisk brutet landskap med skog, åkrar och fält som passar för mer utmanande övningar.

Vår ambition är att bjuda in toppklassade svenska och internationella instruktörer för utbildning av hund och hundägare, från vardagslydnad till mer inriktade kurser såsom spår och eftersök.

Under kurserna erbjuder vi bekvämt boende för mer långväga gäster. Vi välkomnar dig och din hund till oss!


PLANERADE HUNDTRÄNINGAR 2023

BIld Helena Lyckoskog

När: Fredag – söndag 16-18 juni
Tränare: Helena Lyckoskog www.lyckoskog.com

Helena Lyckoskog är viltspårdomare och eftersöksjägare och utbildar inom båda fälten. Hon brinner för att skapa förståelse för hur hundar fungerar. Varje år dömer och tränar hon över tusen olika hundar i viltspår samt håller föreläsningar och kurser över hela Norden. En av hennes största drivkrafter är att ge hundförare den kunskap som behövs för ett mer lyckat resultat i spåret. Helena har även skrivit böcker inom ämnet, utgivna av Klickerförlaget.

ANMÄLAN

Anmälan med hund (10 platser, först till kvarn)
Pris: 3 900 kr

Anmälan utan hund som åskådare/observatör (10 platser, först till kvarn)
Pris: 2 500 kr

Anmälan och frågor skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkommen på tre dagars kurs med Helena Lyckoskog hos oss på Söderö Gård. Vi välkomnar dig att delta i kursen tillsammans med din hund alternativt utan hund som åskådare/observatör.

Helena Lyckoskog är en rutinerad hundinstruktör med många års erfarenhet. Som beteendevetare är hennes specialintresse hundens inlärning, språk och beteende. Helena inriktar sig mycket mot jakthundsraser, där hon vill skapa en klarare bild av vad som krävs för t.ex. en lyckad inkallning, hur vår kontakt och samarbete har inverkan på jakten. Därtill spår med inriktning mot aktivering och eftersök. På kursen fokuserar vi på grunder inom följsamhet, inkallning och spårteknik. Inga förkunskaper krävs.

Under kursen erbjuder vi boende i dubbelrum, delat badrum, frukost, lunch och fika under kursen. Middag ordnar deltagarna på egen hand (förutom fredagen). Fullt utrustat och rymligt kök finns.

PROGRAM

Fredag kl.18.00-20.00 - Föreläsning
Hundens val. Hur ska vi tänka kring inlärning? Vad påverkar hunden?
Vi berör både spår och inkallning/följsamhet

Lördag kl.09.00 - 16.00 - Följsamhet och inkallning
Teoripass
Praktik belöning
Följsamhetsövning
Den tysta inkallningen

LUNCH

Teoripass
Praktik inkallning

Söndag 9-14 - Spårteknik
Teori spårläggning
Lägga spår

LUNCH

Teori föra hund i spår
Vi går spåren

Avslutning

Meddela namn, adress, telefonnummer samt info om hunden (ras, ålder, inriktning) i samband med anmälan. Anmälan är bindande. Vid förhinder ansvarar deltagaren själv för att hitta en ersättare.

Varmt välkommen!