Skip to main content

Hundkurser på Söderö

På Söderö Gård erbjuder vi hundkurser och träningar i våra vackra omgivningar. Vi har tre inhägnade områden där det finns möjlighet att träna hunden på ett lugnt och säkert sätt.

För mer avancerade ekipage har vi ett fantastisk brutet landskap med skog, åkrar och fält som passar för mer utmanande övningar. Vår ambition är att bjuda in toppklassade svenska och internationella instruktörer för utbildning av hund och hundägare, från vardagslydnad till mer inriktade kurser såsom spår och eftersök.

Under kurserna erbjuder vi bekvämt boende för mer långväga gäster. Vi välkomnar dig och din hund till oss!

PLANERADE HUNDTRÄNINGAR 2023

Välkommen på dagskurs med Helena Lyckoskog (www.lyckoskog.com) hos oss på Söderö Gård. Vi välkomnar dig att delta i kursen tillsammans med din hund i fantastisk träningsmiljö.

Kursen är uppdelad i steg 1 och steg 2.

Förmiddag, steg 1: Nybörjare/kom igång med spår. Passar alla ekipage.

Eftermiddag, steg 2: Avancerad spårträning. Passar mer rutinerade spårekipage. Även ekipage från förmiddagen är välkomna som en fortsättning på steg 1.

När: Söndag 15/10 2023

Tränare: Helena Lyckoskog

Program

Förmiddag, 4 tim. Samling kl.07:45
Steg 1: Nybörjare/kom igång med spår.
Passar alla ekipage
Samling på Söderö för gemensam avfärd till skogen.
Teori spårläggning
Vi lägger olika spår
Fika (ingår)
Teori: Föra hunden i spår, problemlösning, linhantering mm.
Vi går våra spår
Avslutning

Eftermiddag, 4 tim. Samling kl.12:45.
Steg 2: Fortsättning/avancerad spårträning.
Passar om man vill komma vidare i sin träning.
Samling på Söderö för gemensam avfärd till skogen.
Teori spårläggning
Vi lägger olika spår
Fika (ingår)
Vi går djupare in på hundens beteenden i spåret, problemlösning, tittar på fler övningar, tränar vidare på linhantering.
Vi går spåren
Avslutning

Kostnad & Anmälan

KOSTNAD:
1 500 kr/pass (förmiddag eller eftermiddag) alt. 2 700 kr för båda passen.

ANMÄLAN:
Anmälan och frågor skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Meddela i anmälan vilket/vilka steg ni önskar anmäla er till.

Meddela även namn, adress, telefonnummer samt info om hunden (ras, ålder, tik eller hane) i samband med anmälan. Mer info skickas ut till respektive deltagare efter anmälan. Anmälan är bindande. Vid förhinder ansvarar deltagaren själv för att hitta en ersättare.
Senaste anmälningsdag: Söndag 8/10.
Möjlighet till övernattning lördag-söndag finns vid önskemål.

Anmälan och frågor skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Helena Lyckoskog

www.lyckoskog.com

Helena Lyckoskog är viltspårdomare och eftersöksjägare och utbildar inom båda fälten. Hon brinner för att skapa förståelse för hur hundar fungerar. Varje år dömer och tränar hon över tusen olika hundar i viltspår samt håller föreläsningar och kurser över hela Norden. En av hennes största drivkrafter är att ge hundförare den kunskap som behövs för ett mer lyckat resultat i spåret. Helena har även skrivit böcker inom ämnet, utgivna av Klickerförlaget.

Helena Lyckoskog är en rutinerad hundinstruktör med många års erfarenhet. Som beteendevetare är hennes specialintresse hundens inlärning, språk och beteende. Helena inriktar sig mycket mot jakthundsraser, där hon vill skapa en klarare bild av vad som krävs för t.ex. en lyckad inkallning, hur vår kontakt och samarbete har inverkan på jakten.

Vill du veta mer om jakt eller vistelse hos oss på Söderö är du välkommen att höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.