Vi som jobbar här

Polly MBFT5 3PP2019 MG 9280

Maria Beck-Friis Tomé

Maria är uppvuxen på Söderö där hon och hennes man Alejandro idag driver gården. Med sin Jägmästarexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet har hon under många år varit verksam inom bl.a. skogssektorn men i och med återvändandet till Söderö flyttades också arbetslivet med.

Redan innan Maria fick sin första ponny byggde hon terrängbanor hemma på gården genom att släpa runt på grenar för att skapa hinder. För Maria har det alltid varit en självklarhet att lägga en stor del av ridningen i naturen. Under flera år var Maria verksam inom både banhoppning och fälttävlan med meriter upp till msv nivå. Fälttävlan har alltid varit den stora attraktionskraften och under universitetstiden jobbade hon parallellt hos fälttävlansryttaren Anna Hassö. Där lades en stadig grund för kunskaper inom hästhållning, träning och tävling. Senare har hon även jobbat i hoppstall utanför Düsseldorf, Tyskland under ett par år vilket också gett ovärderlig praktisk erfarenhet och förståelse för hästsporten. Förutom verksamhetens hästar på Söderö rider Maria även gärna hopphästen Nicke. Hon ser till att komma iväg på både dressyr- och hoppträningar när tiden tillåter.

Under 2019 gick Maria steg 1 i Svenska Ridsportförbundets banbyggarkurs inom fälttävlan och hon brinner för skapandet av utbildande, säkra och inbjudande terrängbanor.